Μεγάλος στόχος για τον Τουρισμό οι «365 μέρες το χρόνο»

Τράπεζα της Ελλάδος: τα έσοδα δεν παρουσιάζουν την ίδια αύξηση με την άφιξη των τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Ο Τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Στόχος σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά , είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου 365 μέρες το χρόνο.

Η Αθήνα από ψηλά μοιάζει με μια απέραντη τσιμεντούπολη , στα "σπλάχνα" της όμως κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς που μαγνητίζουν τουρίστες απ'όλο τον κόσμο. Ενδεικτική είναι η εικόνα έξω από την Ακρόπολη σήμερα το πρωί με τους δεκάδες  τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά.

Η ελληνική φιλοξενία, οι ομορφιές, τα μνημεία και οι παραδεισένιες μας παραλίες κατατάσσουν την Ελλάδα στον 14ο πιο δημοφιλή παγκόσμιο προορισμό, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα στόχος  του υπουργείου τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όλο το χρόνο.

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Δημιουργήσαμε τις συνθήκες  ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε  συνεχή ανάπτυξη και τα οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Αναβαθμίζουμε το ρόλο μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά» δήλωσε η υπουργός στην Real News.

Υπάρχουν όμως οι υποδομές  για υποδοχή των τουριστών όλο το χρόνο;

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων απαντά: «Δεν υπάρχουν υποδομές. Πρώτον η συχνότητα των δρομολογίων, δεύτερον τα καταλύματα φθείρονται το καλοκαίρι απλό την υπερχρήση και χρειάζονται ανακαίνιση το χειμώνα»

Τουρισμός 365 μέρες το χρόνο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ένα μεγάλο αναξιοποίητο κεφάλαιο, αυτό του θεματικού τουρισμού όπως τον αγροτουρισμό , τον γαστροτουρισμό προωθώντας τις γεύσεις του τόπου, τον θρησκευτικό τουρισμό με τις χιλιάδες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια , τον πολιτιστικό και φυσικά τον καταδυτικό τουρισμό με σύμμαχο τα 1.500 ναυάγια και 15 χλμ. ακτογραμμής.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας την τελευταια διετία χτυπά ρεκόρ αφίξεων. Το 2015 25 εκατ., το 2016 28 εκατ.,  με στόχο το 2017 να αγγίξουμε τα 30 εκατ. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 125 φάκελοι για τουριστικές επενδύσεις  σε υφιστάμενα και νέα ξενοδοχεία ενώ προγραμματίστηκαν 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και τουλάχιστον 2.000 επιπλέον πτήσεις.

Τράπεζα της Ελλάδος: τα έσοδα δεν παρουσιάζουν την ίδια αύξηση

Βουλιάζουν οι καλοκαιρινοί προορισμοί από τουρίστες και όμως σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα έσοδα δεν παρουσιάζουν την ίδια αύξηση. Δείτε στο ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου γιατί συμβαίνει αυτό.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top