Σύσκεψη Τζανακόπουλου-Τόσκα στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης στην Ελευσίνα

Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: «Το πρωί θα κάνουμε την τελική επίθεση στις μεγάλες πυρκαγιές»

Σύσκεψη Τζανακόπουλου-Τόσκα

Σύσκεψη στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, από όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στα μέτωπα των πυρκαγιών, είχαν απόψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τους επικεφαλής της υπηρεσίας.

Ο κ. Τόσκας, αφού ευχαρίστησε τα πληρώματα των αεροπλάνων που πετούν καθημερινά, σχεδόν ασταμάτητα, πάνω από τις εστίες των πυρκαγιών για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα αλλά και το τεχνικό προσωπικό της βάσης που συντηρεί τα αεροσκάφη, χαρακτήρισε τεράστια την προσφορά τους και στις μεταφορές και στην αεροπυρόσβεση.

«Είναι τεράστια η προσφορά σας στην πατρίδα, την πολιτεία και την κοινωνία. Κρατάτε αυτά τα αεροπλάνα, εκ των οποίων πολλά είναι παλιά, σε καλή κατάσταση για να πετούν και να εκτελούν την αποστολή τους όποτε χρειάζεται», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ευχαρίστησε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό γιατί «όλη τη μέρα, με πολύ δουλειά και πολύ κούραση τα δικά σας αεροπλάνα πετάνε πάνω από τις φωτιές», σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι, όλη η νότια Ευρώπη έχει προβλήματα με τις πυρκαγιές.

«Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της κυβέρνησης και της κοινωνίας για όσα κάνετε», είπε.

Ο κ. Τόσκας συμπλήρωσε τέλος ότι «το πρωί θα κάνουμε την τελική επίθεση στις μεγάλες πυρκαγιές του Καλάμου και Καπανδριτίου, αλλά και στην Ζάκυνθο και την Ηλεία και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε όσα περισσότερα αεροπλάνα διαθέτουμε για να τελειώνουμε με αυτές τις πυρκαγιές».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top