Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Γιορτάσαμε την επέτειο αντίστασης μας στα Κόκκινα το 1964!

Χαρακτηρίζει «ατυχή» την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Γιορτάσαμε την επέτειο αντίστασης μας στα Κόκκινα το 1964!

Την Ελλάδα καταδικάζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας άτυχη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επέτειο των γεγονότων του 1964 στα Κόκκινα η οποία εορτάστηκε στα κατεχόμενα. 

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας: Πρόκληση οι εορτασμοί για τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας το 1964

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Γιορτάστηκε στην ‘τδβκ’ η 53η επέτειος της αντίστασης στα Κόκκινα. Ωστόσο έπεσε στην αντίληψή μας για το θέμα αυτό μία ατυχής δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Καταδικάζουμε με θλίψη αυτούς τους τελείως αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς που περιείχε στην ελληνική δήλωση για την υποστήριξη της Τουρκίας ως μητέρας-πατρίδας και εγγυήτριας δύναμης στη θαρραλέα και περήφανη μάχη των Τ/Κ το 1964 εναντίον της κοινής φιλοδοξίας για ένωση και των προσπαθειών για εθνική εκκαθάριση από τους Ε/Κ και τους Έλληνες.

Για πολλά χρόνια, το δίδυμο Ελληνοκύπριοι και Έλληνες χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να προκαλέσουν το φόβο και να υποκινήσουν τη βία με σκοπό την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί της Κύπρου μέσω εθνικής εκκαθάρισης. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανότατα πηγάζει από την προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχει σχετικά με αυτές τις πράξεις».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top