Επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα: Για «κίνηση καλής θέλησης» για να... μείνουμε στην ΕΕ μιλά ο Μουζάλας!

Επίθεση από τη ΝΔ: Η κυβερνητική ανικανότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν καλύπτεται από την προπαγάνδα

Επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα: Για «κίνηση καλής θέλησης» για να... μείνουμε στην ΕΕ μιλά ο Μουζάλας!

Για «συμβολική κίνηση» έκανε λόγο ο Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας το θέμα με την επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για μερικές δεκάδες ανθρώπους και πρόσθεσε αναφερόμενος στη Συνθήκη του Δουβλίνου: «Κάνουμε αυτή την κίνηση επειδή βρισκόμαστε στην ΕΕ και θέλουμε να μείνουμε στην ΕΕ και επειδή εκεί δεν συζητάς ηθικά αλλά βάσει των υποκείμενων συνθηκών».

«Από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ένας αριθμός θα μείνει στη χώρα μας. Θέλουμε να περπατήσουμε στο μέλλον μαζί τους. Ξεκινάμε μία διαδικασία ένταξης πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον αριθμό των προσφύγων στη χώρα μας ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «σήμερα έχουμε 50.000 πρόσφυγες στη χώρα και οι ροές είναι σταθερές και ελεγχόμενες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμη δύσκολη αλλά στην ενδοχώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Όλα όμως εξαρτώνται από μεταβλητές όπως οι ροές. Δεν είναι κανείς όμως ταχυδακτυλουργός να βγάζει λαγούς από το καπέλο. Δεν λύνονται τα προβλήματα με τον τρόπο που κι εγώ θα ήθελα αλλά γίνονται οι προσπάθειες να καλυφθούν. Αυτά που μας φρενάρουν ουσιαστικά είναι οι αδυναμίες που έχουμε σαν διοίκηση».

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΚΟ, λέγοντας: «Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα αλλά χωρίς τις ΜΚΟ δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Βρήκαμε μία κοινή γραμμή και η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Σήμερα που το κράτος επανέρχεται οι ΜΚΟ κάνουν λάθος και ξεφεύγουν από τα όρια. Σήμερα που θέλουμε να στείλουμε γιατρούς στις δομές μας καταγγέλλουν. Ο ρόλος των ΜΚΟ θα περιορίζεται όσο οι ανάγκες καλύπτονται από το κράτος».

Επίθεση από τη ΝΔ: Η κυβερνητική ανικανότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν καλύπτεται από την προπαγάνδα

«Στο τελευταίο διάστημα, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα στις δομές φιλοξενίας. Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώνει ότι ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να βοηθήσει τις Κυβερνήσεις τους» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, με την οποία εξαπολύει επίθεση στον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Προσπαθεί ταυτόχρονα να κατασκευάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με την δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες – μετανάστες στα κέντρα υποδοχής. Η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα» καταλήγει η Πειραιώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top