Νέες εφαρμογές για γρήγορες πληρωμές στην εφορία από Σεπτέμβριο

Αρχή με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος

Νέες εφαρμογές για γρήγορες πληρωμές στην εφορία από Σεπτέμβριο

Νέες εφαρμογές και δυνατότητες θα δώσει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους, με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πρόκειται, βάση του σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής, για δυνατότητες των φορολογούμενων να πληρώνουν απ' ευθείας μέσω του TaxisNet, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με όλα τα είδη πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες)

Η νέα εφαρμογή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Μέσω της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν απευθείας την κάρτα τους για την πληρωμή των φόρων, παρακάμπτοντας τα τραπεζικά γκισέ, ηλεκτρονικά ή μη. Δεν θα έχουν τη δυνατότητα όμως, να «σπάνε» την οφειλή σε μηνιαίες δόσεις όπως μπορούν να κάνουν με τη χρήση της πιστωτικής τους μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. 

Στα πλάνα της ΑΑΔΕ, όπως έχουν καθοριστεί με το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων. Μεταξύ αυτών:

- Η ανάπτυξη ηλεκτρονικών Εφαρμογών Κεφαλαίου: Φόρου χρηματικής δωρεάς/ γονικής παροχής, φόρου μεταβίβασης ακινήτων, φόρου κερδών από τυχερά παίγνια

- Η επέκταση της λειτουργικότητας του Taxisnet για: Εκτακτη Δήλωση Φ.Π.Α. (εμπρόθεσμη και εκπρόθεσμη) και Δήλωση Αποθεμάτων Μετάταξης.

- Η ανάπτυξη Ηλεκτρονικών βιβλίων καταχώρησης δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων

- Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από τόκους, μερίσματα και δικαιώματα.

- Η προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων για την αυτοματοποιημένη βεβαίωση προστίμων εκπρόθεσμης αρχικής υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και άλλων φόρων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top