Σφοδρή κριτική στο Νόμο Γαβρόγλου για την Παιδεία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τι ανέφεραν στις ομιλίες τους Γεννηματά, Κουτσούμπας, Θεοδωράκης και Λεβέντης

Κριτική από όλη την αντιπολίτευση για την Παιδεία

Σκληρή κριτική στο περιεχόμενο του Νόμου για την Παιδεία άσκησαν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή.  

Γεννηματά: Αναχρονιστική αντίληψη και ιδεοληψία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση

«Πολωτική ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επί της συζήτησης του νομοσχεδίου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα», στην Ολομέλεια.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψία, κομματική λογική, αναχρονιστική αντίληψη και παρεμβάσεις. «Πολλά μεγάλα λόγια, δήθεν προοδευτική πολιτική και στην πράξη οπισθοδρόμηση», ανέφερε .

Σύμφωνα με την ίδια, «το 75% των νέων είναι απογοητευμένοι και αναζητούν να φύγουν από τη χώρα και αντί να μιλούμε για αυτά έχουμε τη στείρα αντιπαράθεση».

Κουτσούμπας: Η Παιδεία υποτάσσεται στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου 

«Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η Ανώτατη Εκπαίδευση, η Παιδεία συνολικότερα, υποτάσσεται στον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, για την εξυπηρέτηση, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα, των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου» ισχυρίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Βουλή.

«Η κυβέρνηση έχει αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής της τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και παίρνει σίγουρα πολύ καλό βαθμό αφού τα τελευταία δυόμισι χρόνια φόρτωσε στον λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και δεσμεύσεις μέχρι το 2060» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, επεκτείνοντας την κριτική του «εφ’ όλης της ύλης» της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «προκλητικό πανηγύρι απέναντι σε έναν λαό γονατισμένο», την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.

Θεοδωράκης: συντηρητικός και παλαιομοδίτικος ο νόμος για την Παιδεία 

«Ο νόμος που θα ψηφίσουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι συντηρητικός, παλιομοδίτικος και ενισχύει την κομματοκρατία. Είναι ένα νόμος δηλαδή βγαλμένος από τα σπλάχνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ένας αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θοεδωράκης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Όπως πρόσθεσε είναι ακόμα «ένας νόμος που διώχνει τους νέους, ένας νόμος που στερεί την ελπίδα από τους άξιους, ένας νόμος που κρατά τη χώρα μακριά από την Ευρώπη. Γιατί δυστυχώς και για σας, πάνω από όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και τελικά η συντήρηση».

Λεβέντης: Κάθε κυβέρνηση καταστρέφει το νόμο για την Παιδείας της προηγούμενης  

Κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες ότι ανατρέπουν συνεχώς τους εκπαιδευτικούς νόμους, άσκησε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης  κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αρέσκονται σε «άγονες συγκρούσεις» με μοναδικό στόχο «να τέρπονται τα πλήθη» και διαφώνησε με τον τρόπο που πολιτεύονται στα θέμα της Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτοι διάλογοι: Η σπόντα Τσίπρα για το σανό και η απάντηση Μητσοτάκη για το τρακτέρ

Απίστευτοι διάλογοι Νο2! Τσίπρας: Με βρίσατε τη μέρα των γενεθλίων μου – Μητσοτάκης: Σας έχω και δεύτερο δώρο!

Ψαριανός σε Βούτση: Μαζέψτε τους – Επική ατάκα Μητσοτάκη: Εδώ δεν μάζεψε τον Ρουβίκωνα, θα μαζέψει βουλευτές;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top