Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι ότι η κυβέρνηση μου θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο!

Για άσυλο: Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ - Αιχμές για Βούτση

«Δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο. Σύντομα θα είναι παρελθόν όπως από το παρελθόν έρχονται και οι διατάξεις του» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο αυτό «θα αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια κυβέρνηση χωρίς γνώση, σχέδιο και φραγμούς επιχείρησε εν μέσω θέρους να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση».

«Η πολιτική παρακμή και η σταθερή ροπή προς τον αυταρχισμό εκδηλώνονται ξεκάθαρα στον τρόπο όπου νομοθετείτε. Νομοθετείτε χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες στην Βουλή λίγο πριν κλείσει. Η νομοθετική παρακμή του κοινοβουλίου ξεπέρασε κάθε όριο και με την ανοχή του προεδρείου και του Προέδρου της Βουλής που είναι πλέον συνένοχος» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αιχμές για Βούτση: Αναρωτιέμαι τι θα έκανε αν ήταν άλλη ομάδα και όχι ο Ρουβίκωνας

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της εισβολής του Ρουβίκωνα στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πράγματα εντός και εκτός του κτιρίου της Βουλής».

«Το προαύλιο της Βουλής δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για κάθε είδους διαμαρτυρίας και όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της να εγκαλείται από τον Πρόεδρο της Βουλής ότι περιορίζει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία. Αναρωτιέμαι αν στην θέση του Ρουβίκωνα -θυμίζω ότι στα Εξάρχεια παρέλαυνε με καλάζνικοφ- ήταν μια άλλη ομάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως πρόκειται για ρητορικό ερώτημα.

Μάλιστα, άφησε και νέες αιχμές για τον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως ο ίδιος έχει στείλει επιστολές στον κ. Βούτση για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και δεν έχει πάρει απάντηση εδώ και μήνες, ενώ «γι’ αυτό το θέμα σπεύσατε να μου απαντήσετε».

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα αντέδρασε έντονα στο νομοσχέδιο»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η πανεπιστημιακή κοινότητα αντέδρασε έντονα για το νομοσχέδιο, λέγοντας πως υποβαθμίζει τα Πανεπιστήμια, που επαναφέρει τον αναχρονισμό του ασύλου και τον κρατισμό.

«Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία, που έχουν ως ορμητήριά τους τα ΑΕΙ. Με ποιο δικαίωμα μετατρέπετε τα Πανεπιστήμια σε άβατα ανομίας;» είπε αναφερόμενος στην επαναφορά του ασύλου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για άλλη μία φορά για την ανάγκη ίδρυσης και ιδιωτικών πανεπιστημίων και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, υπενθυμίζοντας ότι ως στελέχη και βουλευτές της ΝΔ είχαν στηρίξει άλλες πολιτικές για την Παιδεία, ενώ απάντησε και στον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι διαμαρτύρεται για κατάργηση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου, ενώ «επανέρχονται δικές ρυθμίσεις. του νόμου Γιαννάκου», κάνοντας λόγο για «πολιτικό θάρρος» της ΝΔ να στηρίξει τον νόμο Διαμαντοπούλου to 2011.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top