NYT: Η έκδοση ομολόγου δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα για την Ελλάδα

Το χρόνιο πρόβλημα της Ευρώπης προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο στις προσπάθειές της να ανακάμψει, σημειώνεται στο δημοσίευμα

NYT: Η έκδοση ομολόγου δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα για την Ελλάδα

Το ομόλογο, έφερε την ελπίδα ότι ίσως η Ελλάδα, μπορεί να βγει από τα προγράμματα διάσωσης ύψους 460 δις ευρώ, στα οποία βρίσκεται από το 2010, προκειμένου να μη "βουλιάξει” οικονομικά, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times, με αφορμή την έκδοση πενταετούς ομολόγου της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, το χρόνιο πρόβλημα της Ευρώπης, προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο στις προσπάθειές της να ανακάμψει, με το να ανακοινώσει το σχέδιό της να πουλήσει χρέος για πρώτη φορά μετά από χρόνια, συνεχίζει το δημοσίευμά.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η έκδοση ομολόγου αποτελεί μια κρίσιμη στιγμή στις επίπονες προσπάθειες της Ελλάδας να ανακάμψει από τα προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση που ξεκίνησε στη Wall Street πριν από περίπου μια δεκαετία, τα οποία σε κάποιο σημείο απειλούσαν να διαλύσουν την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

Εάν το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ισχυρό, θα ήταν μια στιγμή ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα. Αν όμως η Αθήνα αγωνιστεί να βρει αγοραστές, η πώληση του χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα για μια χώρα που μόλις πρόσφατα άρχισε να βλέπει σημάδια ανάκαμψης, από τη στιγμή που παραλίγο να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση μόλις πριν από δύο καλοκαίρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκδοση ομολόγου δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα για την Ελλάδα. Είναι μόνο το πρώτο από  πολλά βήματα που πρέπει να κάνει η Αθήνα για να δοκιμάσει εάν μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές για να στηρίξει την οικονομία και τις κυβερνητικές λειτουργίες της, όταν λήξει τον Αύγουστο του 2018 το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Η αντίδραση των αγορών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην "έξοδο" στις αγορές

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές – Προχωρά στην έκδοση 5ετούς ομολόγου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top