Τσίπρας για τον σεισμό στην Κω: «Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα»

Τι είπε στη συνάντησή του με την Φεντερίκα Μογκερίνι

Τσίπρας για τον σεισμό στην Κω: «Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα»

«Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον σεισμό στην Κω, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων. Παράλληλα επισήμανε ότι η περιοχή μας είναι περιοχή με πολλούς σεισμούς και πως πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να υπερβούμε τις δυσκολίες.

Από την πλευρά της, η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, τη στήριξη της Ε.Ε. και την ετοιμότητά της να την επιδείξει με κάθε τρόπο. Σημείωσε ακόμη ότι το νησί ήδη έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες διαφόρων ειδών, αναφερόμενη ουσιαστικά στην προσφυγική κρίση, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και έχουμε τρόπους να τις υπερβαίνουμε».

«Και είμαστε μαζί σας», συμπλήρωσε η κ. Μογκερίνι.

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμαρχο Κω

Ο Πρωθυπουργός, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, και τον Δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση. Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, τονίστηκε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και η ανάγκη να αποτραπεί η δημιουργία κλίματος υπερβολών και δραματοποίησης, το οποίο δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινότητα του νησιού, ιδιαίτερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε στενή επικοινωνία με το κλιμάκιο των τριών υπουργών που βρέθηκαν από τις 5 π.μ. της Παρασκευής στο νησί της Κω για την επιτόπια αξιολόγηση και το συντονισμό του σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε στο νησί, διαπίστωσε ότι η κατάσταση, παρά την ένταση της σεισμικής δόνησης και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον κεντρικό λιμένα του νησιού, είναι υπό πλήρη έλεγχο και όπως διαβεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά.

Διαβάστε ακόμη: Τα βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας στραμμένα στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κω

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top