Τα βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας στραμμένα στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κω

Ο Πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με υπουργούς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες του νησιού

Τα βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας στραμμένα στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κω

Τα βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένα στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κω, ο οποίος είχε τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Με αεροσκάφος C-130 έφθασαν στο νησί τα ξημερώματα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μετά τη σύσκεψη υπουργών με φορείς του νησιού, πάρθηκαν αποφάσεις συντονισμού ενεργειών. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων πολιτών  για ζημιές  στα σπίτια τους.

Πολιτικοί μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών αλλά και του Λιμενικού φτάνουν το απόγευμα. Ήδη από μηχανικούς που βρίσκονται στην περιοχή ελέγχονται τα ξενοδοχεία και το απόγευμα θα γίνουν οι έλεγχοι σε κατοικίες.

Τσίπρας, Παυλόπουλος, Κουντουρά σε επαφή με τους φορείς

Ο Πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή γραμμή με υπουργούς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο της Κω, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού που έπληξε το νησί, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Ο δήμαρχος της Κω, Γ. Κυρίτσης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σε επαφή με φορείς της Κω βρίσκεται και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, προκειμένου να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος του σεισμού στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι με τους οποίους ήλθε σε επικοινωνία η κ. Κουντουρά και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις συνέπειες του σεισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό. Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση στο νησί γίνεται μέσω των αεροπορικών συνδέσεων σε ποσοστό 90%.

Βούτσης: «Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω»

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των δύο νεκρών από τον σεισμό στην Κω εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω

«Απόλυτα διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κω ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm». Ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος μετέβη στο νησί λίγες ώρες μετά από τον σεισμό των 6,4 βαθμών, επισήμανε ότι «η κανονικότητα στο νησί αποκαθίσταται πλήρως».

«Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει. Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο» είπε, προσθέτοντας: «Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό. Και οι τουρίστες. Δεν υπάρχει πανικός».

Τζανακόπουλος: Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα

«Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση μετά τον σεισμό στην Κω δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι από τις 4.00 π.μ., τρεις υπουργοί βρίσκονται στο νησί της Κω.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top