K. Mακρή: Σε 15 λεπτά έγινε θρύψαλα η Ερμού

153.000 ευρώ ο λογαριασμός από τις ζημιές

«Πολλά μπορεί να πει κανείς για  την υπόθεση της Ηριάννας και των αντιδράσεων, όπως  και για τις πολίτικες προεκτάσεις και για την ουσία. Ας μείνουμε όμως σε αυτό που έγινε χτες το βράδυ» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  για το ίδιο ζήτημα.   

Όπως ανέφερε, η απόσταση Μοναστηράκι -  Σύνταγμα ειναι ένα χιλιόμετρο και χρειάζεσαι 15 λεπτά να την διανύσεις, πολύ περισσότερο όταν σπας και καταστρέφεις τα πάντα γύρω σου.

«Κι όμως: Πρώτη φορά η αστυνομία τους ενόχλησε στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα δηλαδή, αφού είχαν καταστρέψει τις περιούσιες των ανθρώπων. Ο απολογισμός των ζημιών; Μου έδωσε τα στοιχεία πριν απο λίγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος:

-64 καταστήματα που ανήκουν σε 41 επιχειρηματίες

-153.900 ευρώ το σύνολο των  ζημιών».

Όπως επισήμανε επίσης  η Κ. Μακρή, μετά τα επεισόδια του 2008 οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν τις βιτρίνες στην Ερμού, παρά μόνο αν ειναι πολυεθνικών εταιριών.  

Κατέληξε η σχολιάστρια του Star για το ίδιο ζήτημα:  

«Ούτε αποζημίωση δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι , που είδαν τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται.  Ποιον έβλαψαν οι κουκουλοφόροι; Το κράτος; Τη δικαιοσύνη; Όχι! Τους ανθρώπους που είχαν μια δουλειά και ήθελαν να δουλέψουν.

Αλλά κάποιος τους επέτρεψε να το κάνουν. Προφανώς τους άφησαν να εκτονωθούν , δεν τους ενόχλησαν κι αυτό φάνηκε και απο το ότι δεν έγινε καμια σύλληψη. 14 προσαγωγές και οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι.

“Ωραία εικόνα” και για την αστυνομία που αποδεικνύεται αδύναμη να προστατεύει τους πολίτες, αλλά  και για τη χώρα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top