Καταπέλτης η ΝΔ για τα επεισόδια με αφορμή την Ηριάννα: Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

Σφοδρή επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση στον υπουργό Δικαιοσύνης

ΝΔ: Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων ο Κοντονής

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ στον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι ο ηθικός αυτουργός,  σχετικά με τα επεισόδια που ακολούθησαν την απόφαση με την οποία παρέμεινε στην φυλακή η καταδικασμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Ηριάννα. Αιτία η χθεσινή δήλωση του κ. Κοντονή, με την οποία άσκησε κριτική στο Πενταμελές Εφετείο το οποίο εκδίκασε το αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης της κρατούμενης  και προανήγγειλε την αλλαγή της σύνθεσής του.    

Η ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση.

Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή».

Έντονη κριτική είχαν ασκήσει προηγουμένως στον Υπουργό Δικαιοσύνης για το ίδιο ζήτημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Βασίλης Κεγκέρογλου, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Κεφαλογιάννης. «Τα χθεσινά επεισόδια είχαν και ηθικό αυτουργό. Ηθικός αυτουργός ήταν ο κ. Κοντονής. Όταν ο κ. Κοντονής λέει για δυσάρεστη έκπληξη με την απόφαση, εγώ ερωτώ: δυσάρεστη έκπληξη γιατί; Είχε δώσει κάποια υπόσχεση και η απόφαση δεν του άρεσε και ήταν δυσάρεστη έκπληξη δήλωσε  ο κ. Κεφαλογιάννης στον Σκάι.    

Διαβάστε ακόμη:

Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top