Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το «μέτωπο» της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης

Με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών για την απόφαση μη αποφυλάκισης της Ηριάννας

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για κυβέρνηση-δικαιοσύνη

Εκτός από τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες στην Ερμού και γενικότερα στο Σύνταγμα από αντιεξουσιαστές, σήμερα κυβερνητικά στελέχη τάχθηκαν κατά της χθεσινής απόφασης της δικαιοσύνης για την Ηριάννα.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς". Χθες Δευτέρα, το Πεντεμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας αποφάσισε τη μη αποφυλάκισή της έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό.

Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τη θέση που παίρνει η κυβέρνηση επί του θέματος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real FM, δήλωσε: «Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να βγαίνει στη Βουλή και να λέει ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι θα γίνει σύντομα νέα δίκη με νέα σύνθεση; Ο υπουργός Δικαιοσύνης προαγγέλλει στη Βουλή την παρέμβασή του στη δικαστική εξουσία».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε χατρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτή η αντίδραση στις δικαστικές αποφάσεις. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα σε όλα αυτά που θεωρούμε άδικα. Αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη: Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top