Κ. Μακρή: Πού το πάει η Τουρκία;

Τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη γειτονική χώρα

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας,  που συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν και στην οποία, όπως είπαν από την Άγκυρα  «τονίστηκε η αποφασιστικότητα στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως και στον γεγονός η γειτονική χώρα εμφανίζεται να επιμένει στο ίδιο ζήτημα.

Η Κάτια Μακρή αναφέρθηκε και στην πληροφορία ότι ο Τσαβούσογλου αύριο το απόγευμα θα πάει στα κατεχόμενα για να κάνει μια σημαντική σύσκεψη για την πορεία του Κυπριακού. «Εκεί θα παρθούν αποφάσεις δηλαδή για το πώς θα κινηθεί η Τουρκία. Όλα αυτά εντάσσονται σε έναν πόλεμο νεύρων που κάνει η γειτονική χώρα» πρόσθεσε.   

Η σχολιάστρια του Star αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις ανώτατων πηγών της κυβέρνησης, ότι μια πιθανότητα είναι,  επειδή οι Τούρκοι δεν έχουν πλατφόρμα, να αρχίσει κάπου έρευνες το Μπαρμπαρός, το οποίο κινείται εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή να κάνουν μια μονομερή ενέργεια αλλά ελεγχόμενη. «Τόσο, όσο…» σχολίασε χαρακτηριστικά η Κ. Μακρή, αλλά όπως πρόσθεσε οι ίδιες πηγές  δεν δίνουν πιθανότητες να προκαλέσουν περισσότερο οι Τούρκοι, καθώς  «στην ασπίδα που έχουν δημιουργήσει Γάλλοι και Αμερικανοί, προσθέστε και δυο ακόμη: Σήμερα η Μέρκελ είπε πως “δεν θα μας εκβιάζουν οι Tούρκοι”,   ενώ ο Αυστριακός  υπουργός Εξωτερικών Κουρτς δήλωσε  πως “όταν όλα τα Βαλκάνια συγκλίνουν με την ΕΕ, η Τουρκία απομακρύνεται”».

Κατέληξε  στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Αυτό  είναι πυρ ομαδόν. Είναι μια διεθνής απομόνωση  και ο Ερντογάν μοιάζει να μην εχει πού να στηριχθεί».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top