Απάντηση Παπαγγελόπουλου στους εισαγγελείς: Το πρόβλημα δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψή της

Απάντηση Παπαγγελόπουλου στους εισαγγελείς

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κόντρα ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και των δικαστών.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, η οποία έκανε λόγο για αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της που βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την Ένωση Εισαγγελέων για έντονα αντικυβερνητική διάθεση.

Διαβάστε επίσης: Μετά τους εισαγγελείς και οι διοικητικοί δικαστές βάλλουν κατά Πολάκη κάνοντας λόγο για «δυσανεξία έναντι της νομιμότητας»

«Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης – δικαστών! Σκληρή ανακοίνωση εναντίον Πολάκη και Παπαγγελόπουλου

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο Ελληνικός λαός και όσα συζητούν κάτι ιδίων όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψή της» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top