Κόντρα μεταξυ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών

Τόσκας: «Κινήσεις εκ του πονηρού» - ΠΟΑΣΥ: «Άβατο και με την βούλα» τα Εξάρχεια

Με διαταγή  που εξέδωσε  η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαγορεύοντας την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια,  παραδέχεται με τον πιο επίσημο τρόπο ότι, προς το παρόν, τα Εξάρχεια ειναι άβατο.

«Η ελληνική  επικράτεια δεν είναι αδιαίρετη, κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κάποια σύνορα. Είναι έμμεση επιβεβαίωση της πολιτείας ότι στα Εξάρχεια υπάρχει άβατο» δήλωσε ο Χρήστος Σινδρεβέλης,  γραμματέας δημοσίων σχέσεων της ΠΟΑΣΥ.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για δειλία των διοικούντων.

«Ενώ απαγόρεψαν και αποδέχονται ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο, δεν παίρνουν πρωτοβουλία για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών», δήλωσε ο Χρήστος Μαυραγάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιτέθηκε εκ νέου στην Ομοσπονδία των αστυνομικών, φωτογραφίζοντας ότι απο πίσω κρύβεται η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι εκ του πονηρού αυτά, είναι προφανώς κατευθυνόμενες κινήσεις από σκληρούς κύκλους προκειμένου να προκληθεί ένταση σε μια εποχή που γίνονται τεράστιες προσπάθειες να προχωρήσουμε σε ανοδική πορεία» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247.    

«Τότε μας λέγανε ότι ήμασταν στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είμαστε στη ΝΔ» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  Παραραπολιτικά 90,1.   

«Είναι λίγο προβοκασιόν όλο αυτό τώρα. Τώρα δεν είναι σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν το ξέρει και η ίδια» ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.      

Την ίδια στιγμή, στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις. «Εάν ήμουν εγώ υπουργός Δημόσιας Τάξης,  δεν θα άνοιγε ρουθούνι» ισχυρίσθηκε ο αντιπρόεδρος  Α. Γεωργιάδης.

Πάντως, η απαγόρευση φαίνεται ότι δεν άφορα τις ομάδες αντιεξουσιαστών που απο το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, άνοιξαν το πολιτικό τους περίπτερο και πωλούν βιβλία αναλόγου πολιτικού περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Κουρουμπλής: «Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, θέλει διαφορετική διαχείριση»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top