«Μπλόκο» Τόσκα στους αστυνομικούς για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!

Ετοιμάζεται να βγάλει ανακοίνωση για 24ωρη απαγόρευση συγκεντρώσεων στα Εξάρχεια το υπουργείο

«Μπλόκο» Τόσκα στους αστυνομικούς για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!

«Μπλόκο» στην συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει οι αστυνομικοί στα Εξάρχεια την Πέμπτη έβαλε ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) «να ξεκαβαλήσει το καλάμι», λέγοντας στη συνέχεια πως «αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα και δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

«Ο πρόεδρός της ΠΟΑΣΥ, ο κ. Γερακαράκος, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» είπε ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αναρωτιέμαι εάν στην ΠΟΑΣΥ έβγαλαν το καπέλο του συνδικαλιστή-αστυνομικού και καλούνταν να αποφασίσουν ως επιτελικοί αστυνομικοί για αυτή τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια τι θα έκαναν; Τι απόφαση θα έπαιρναν;» πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας στη συνέχεια, επιτέθηκε στη ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή κρύβεται πίσω από την απόφαση της αστυνομικών: «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση. Μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στα γραφεία της ΝΔ τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και στις επίσημες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε τίποτα. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε αυτή την απόφαση της ΠΟΑΣΥ. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα...»

Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας είπε: «Αύριο είναι μια δύσκολη μέρα, γιατί έχουν και τη μεγάλη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία αισιοδοξούμε ότι θα βρεθεί μια λύση. Όμως, σε συνδυασμό και με την προγραμματισμένη εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, αν πραγματοποιηθεί, το κλίμα θα είναι εκρηκτικό. Επίσης, σε μια χρονική στιγμή, που γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη χώρα, με επενδύσεις κοινωνική ειρήνη μείωση της εγκληματικότητας. Κάποιοι πυροδοτούν καταστάσεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top