Αυτές είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Αυτές είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Τις προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση προς τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων γνωστοποιεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία εκτυλίχθηκε σε καλό κλίμα, όπως αναφέρεται.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι προτάσεις αυτές θα ενσωματωθούν άμεσα στην τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Υπογραμμίζεται ότι δύο είναι οι βελτιώσεις συγκριτικά με την πρόταση Σκουρλέτη, που είχαν απορρίψει οι συμβασιούχοι χθες. Η πρώτη είναι ότι δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας για υποβολή συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό (όριο 50 ετών είχε ορίσει ο Σκουρλέτης) και ότι οι 2.500 θέσεις εργασίας θεωρούνται βάση εκκίνησης κι όχι τελικός αριθμός προσλήψεων. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε καλό κλίμα η συνάντηση ΠΟΕ - ΟΤΑ με Τσίπρα - Ζητούν γραπτώς την πρόταση του πρωθυπουργού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top