Citi: Ακόμη πιο κοντά η Ελλάδα στην έξοδο στις αγορές

Αλλά παραμένει επιφυλακτική για το αν μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση σε αυτές η χώρα μας.

Citi: Ακόμη πιο κοντά η Ελλάδα στην έξοδο στις αγορές

Ακόμη πιο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην έξοδο στις αγορές, όπως διαπιστώνει η Citigroup  σε σχόλιό της.     

Συγκεκριμένα, η Citi αναφέρει ότι με τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων να υποχωρούν σε επίπεδα 2014, οι πιθανότητες μιας δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές αυξάνονται.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 5,58%.    

Ο οίκος πάντως παραμένει επιφυλακτικός, για το κατά πόσο μπορεί να αποκατασταθεί η πλήρης πρόσβαση στις αγορές,  έως το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018, ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος, όταν η προσπάθεια έμεινε  ημιτελής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε βγει στο παρελθόν προσωρινά στις αγορές, με επιτόκιο 4,97% περίπου, επί κυβέρνησης Σαμαρά, τον Μάρτιο του 2014. Το εγχείρημα αυτό όμως  δεν  σηματοδότησε τελικά την οριστική πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και ακόμη περισσότερο την έξοδό της από τα μνημόνια, όπως ήταν στην πραγματικότητα ο φιλόδοξος στόχος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.   

Με τον στόχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές συνδυάζεται η  επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Λονδίνο, όπως είχε γράψει από χθες το star.gr.

Επισήμως πάντως επικρατεί «σιγή ιχθύος» για το ποιες ακριβώς επαφές περιλαμβάνει το ταξίδι του κ. Τσακαλώτου καθώς το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ πηγές του τελευταίου παραπέμπουν με την σειρά τους  την ανακοίνωση που εκδόθηκε και αναφέρεται σε επαφές για την προσέλκυση επενδυτών.                 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top