Βέλη από Κομισιόν για το ελληνικό βέτο σε ψήφισμα για την Κίνα: «Καλύτερα η ΕΕ να μιλά με μία φωνή»

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Βέλη από Κομισιόν για το ελληνικό βέτο σε ψήφισμα για την Κίνα: «Καλύτερα η ΕΕ να μιλά με μία φωνή»

«Η παγκόσμια ατζέντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξυπηρετείται καλύτερα όταν η ΕΕ μιλάει με μία φωνή» είπε με αιχμές εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε σχέση με το ελληνικό βέτο στον ΟΗΕ σε διακήρυξη της ΕΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του star.gr εξήγησε ότι «κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ΕΕ έχει διατυπώσει διάφορες δηλώσεις σχετικά με τις καταστάσεις ανά χώρα, μεταξύ άλλων και στο σημείο 4, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους ειδικούς εντολοδόχους της Συρίας, της Λευκορωσίας, της Ερυθραίας, του Μπουρούντι και της Μιανμάρ».

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος, «η ΕΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει την αντιμετώπιση των καταστάσεων που εγείρουν ανησυχία στο ΣΑΔ, προάγοντας διάφορα ψηφίσματα για συγκεκριμένες χώρες σε διαφορετικά θέματα και ενεργά παρεμβαίνοντας στις γενικές συζητήσεις και τους διαλογικούς διάλογους του Συμβουλίου σε διάφορα σημεία της ημερήσιας διάταξης».

Ξεκαθάρισε δε ότι για την Κομισιόν, «η παγκόσμια ατζέντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξυπηρετείται καλύτερα όταν η ΕΕ μιλάει με μία φωνή».

«Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να ενώσουμε και τα 28 κράτη-μέλη και ελπίζουμε ότι, όπως συνήθως, θα μπορέσουμε να ευθυγραμμίσουμε τις θέσεις για το επόμενο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να είμαστε ισχυροί και ενωμένοι σε αυτά τα σημαντικά θέματα» καταλήγει η εκπρόσωπος.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top