Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και πως η επικείμενη εκταμίευση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, έστειλε από το Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Συγκεκριμένα, παραθέτοντας ενημέρωση για τη σημερινή συζήτηση στο κολέγιο των επιτρόπων ο, Β.Ντομπρόβσκις είπε: "ο Επίτροπος Moscovici και εγώ ο ίδιος ενημέρωσα το Σώμα των Επιτρόπων σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Το μήνυμά μας ήταν σαφές - η Ελλάδα αποδίδει από την πλευρά της ότι προβλέπει η συμφωνία. Οι υπολειπόμενες πρότερες ενέργειες υπερψηφίστηκαν".

"Οι ομάδες μας αξιολογούν προσεκτικά την εγκριθείσα νομοθεσία και θα υποβάλουν έκθεση στην Ευρωομάδα την Πέμπτη. Ωστόσο, μπορώ να πω ήδη τώρα ότι φαίνονται να συμφωνούν με όσα έχουν αποφασιστεί. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα μέρη αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους", ανέφερε.

"Χρειαζόμαστε μια συμφωνία τώρα", είπε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν. "Χρειάζεται τώρα μια εκταμίευση για να διατηρηθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα", είπε ο Β.Ντομπρόβσκις.

"Το επιτυχές αποτέλεσμα της 2ης αναθεώρησης θα αποτελέσει ένα κρίσιμο βήμα για την Ελλάδα στην πορεία της προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τελικά την επιστροφή στις αγορές", σημείωσε.

"Επιπλέον, η ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει θα υποστηριχθεί περαιτέρω από εξαιρετικά επίπεδα τεχνικής και οικονομικής βοήθειας. Δεδομένου ότι το Σχέδιο Ανάπτυξης και Απασχόλησης για την Ελλάδα ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έλαβε σχεδόν 11 δισ. Ευρώ από μια μεγάλη κοινοτική χρηματοδότηση. Και η Ελλάδα είναι μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων όσον αφορά τη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ", κατέληξε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top