Δεν είναι ΤΡΟΛ: Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταργεί… τις καρέκλες από το Ποτάμι!

Όλοι κάθονται σε μπάλες ισορροπίας

Δεν είναι ΤΡΟΛ: Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταργεί… τις καρέκλες από το Ποτάμι!

Το πρώτο κόμμα παγκοσμίως που -κυριολεκτικά- κατάργησε τις καρέκλες φιλοδοξεί να γίνει το Ποτάμι.

Οι εικόνες που αντικρύζει όποιος επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα τα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως μόνο σε κόμμα δεν παραπέμπουν.

Με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, τα περισσότερα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Ποταμιού, αντικατέστησαν τις καρέκλες τους με μπάλες ισορροπίας, ενώ σχεδόν παντού στους χώρους του κτιρίου διακρίνει κανείς δοκούς ισορροπίας σε βαθμό που δυσκολεύεται να πιστέψει ότι βρίσκεται σε κομματικά γραφεία.

Καινοτομώντας για ακόμα μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης υιοθετεί τον λεγόμενο «clean living», τρόπο ζωής και εισάγει το Ποτάμι συνήθειες που ακολουθούν σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως επί παραδείγματι, η Google και άλλες που παρέχουν στους εργαζομένους τους τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες για να μπορούν να γυμνάζονται και να είναι υγιείς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εδώ και καιρό δεν κάθεται στην παραδοσιακή καρέκλα που είχε στο γραφείο του. Την έχει αντικαταστήσει τα τελευταία δύο χρόνια με μια γκρίζα μπάλα που οι γνώστες την αποκαλούν «ελβετική» ή αλλιώς fitball. Εκεί τον βρίσκουν πλέον, να κάθεται οι επισκέπτες του, που αν δεν ξέρουν τις συνήθειές του, εντυπωσιάζονται που αντί για καφέ συνηθίζει να τους τρατάρει αφεψήματα από βότανα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης.

Γεγονός πάντως, ότι το Ποτάμι και ο επικεφαλής του δεν είναι οι μόνοι που έχουν προσπαθήσει να κάνουν πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Σε ίδια μονοπάτια έχουν κινηθεί και άλλοι πολιτικοί απ' όλο τον κόσμο. Όπως λόγου χάρη ο ιδιαίτερα γυμνασμένος πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει τις αθλητικές του ικανότητες, είτε στο μποξ, είτε στη γιόγκα.

Ένα από τα πιο γνωστά στιγμιότυπα είναι όταν μιμούμενος τον πατέρα του (τον Πιερ Τριντό, επίσης πρωθυπουργό του Καναδά την περίοδο 1968-1979) φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα γραφείο στη στάση παγωνιού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top