ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο Γλέζος μπαίνει στη μέση και οδηγεί τον Γερμανό πρέσβη από το χέρι στην κατάθεση στεφάνου

Επέμεινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη στάση της με ανάρτηση στο facebook

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Μανώλη Γλέζου να αγνοήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης από τη ναζιστική θηριωδία και να τον πάρει από το χέρι για να το καταθέσει.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα social media, διακρίνεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να στέκεται όρθια ανάμεσα σε αυτόν που κρατούσε το στεφάνι και τον Γερμανό πρέσβη και να του λέει ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέτει στεφάνι και πως η χώρα του πρέπει να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ακούγονται αρκετά «μπράβο» και «υποκρισία» αλλά και αρκετές αποδοκιμασίες. Ο Γερμανός πρέσβης διακρίνεται να διστάζει να προχωρήσει στην κατάθεση στεφάνου για να μην οξύνει τα πνεύματα. Τότε ήταν που έδωσε τη λύση ο Μανώλης Γλέζος, αγνοώντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου και παίρνοντας από το χέρι τον πρέσβη για να καταθέσει το στεφάνι.

Ο ίδιος, στην ομιλία του μετά το περιστατικό, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Η κα Κωνσταντοπούλου, πάντως, με ανάρτησή της στο facebook επέμεινε στη στάση της, λέγοντας -μεταξύ άλλων- «τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top