Τζανακόπουλος για χρέος ενόψει Eurogroup: Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει

Πως σχολίασε το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζανακόπουλος για χρέος ενόψει Eurogroup: Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει

Τη θέση της κυβέρνησης για «καθαρή λύση που θα εγγυάται και θα εμπεδώνει την τάση ανάκαμψης που παρουσιάζεται και στο α' τρίμηνο του 2017» και «θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να βγει με αξιώσεις και με βιώσιμους όρους στις αγορές» επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Εμείς λέμε ότι όλη αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τελειώσει, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κωλυσιεργούμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Όπως είπε, «η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε μια φάση ανάκαμψης και δεν πρέπει να τεθεί σε κανέναν απολύτως κίνδυνο, για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται «με εποικοδομητικό τρόπο, καταθέτοντας προτάσεις, προσπαθώντας να γεφυρώσουμε τις διαφορές» διότι -όπως σημείωσε- «δεν είναι λογικό και δεν είναι και κοινωνικά αποδοτικό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας και αυτή η διελκυστίνδα η οποία έχει και αρκετά μεγάλους βαθμούς υποκρισίας».

«Οι εργατικοί έγιναν μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία με την επιλογή της αριστερής στροφής»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, τονίζοντας πως δικαιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν «που κατάφερε να μετατρέψει το Κόμμα των Εργατικών σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια κι αυτό έγινε με μια επιλογή αριστερής στροφής».

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια τάση ανατροπής των πολιτικών σκληρής λιτότητας από τα αριστερά που ξεκίνησε αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, στη συνέχεια σε Ισπανία και Πορτογαλία, στις ΗΠΑ με τον Μπέρνι Σάντερς, αλλά τον Μελανσόν στη Γαλλία.

«Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ήττα της Τερέζας Μέι, που ξεκινούσε για να αυξήσει το προβάδισμά της και να διευρύνει τον αριθμό των εδρών των Τόρις, αλλά όπως φάνηκε από τις εκλογές έγινε τελικά το ακριβώς αντίθετο. Χάνει την αυτοδυναμία και η ίδια είναι αποδυναμωμένη στο εσωτερικό των Συντηρητικών και συνολικά στην βρετανική πολιτική σκηνή. Ξημερώνει μία διαφορετική ημέρα, με εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, στη Βρετανία» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top