Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στους δανειστές από τον Μητσοτάκη στο Concordia 2017

«Οι εταίροι δεν κράτησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει για το χρέος από τον Νοέμβριο του 2012»

Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στους δανειστές από τον Μητσοτάκη στο Concordia 2017

«Είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο Concordia 2017   και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι  το κόμμα του θα πάρει ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Επιπλέον τόνισε ότι το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ιδεολογικό καθώς δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

 «Είναι ξεκάθαρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι η σημερινή Κυβέρνηση λόγω ιδεοληψίας δεν μπορεί και δεν είναι στην πράξη δεσμευμένη στις δομικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης. Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα. Μόνο τότε, θα μπορούσε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας την καλύτερη δυνατή συμφωνία, όχι μόνο σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά κυρίως για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική και στους πιστωτές που δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012 αναφορικά με το χρέος.

«Οι δανειστές», ανέφερε συγκεκριμένα  ο πρόεδρος της ΝΔ  «δεν κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν το Νοέμβριο του 2012 αναφορικά με το χρέος. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι το χρέος της Ελλάδας κατέστη σαφώς λιγότερο βιώσιμο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση για το χρέος προκειμένου να μπορούμε να ελπίζουμε σε μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας».  Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται να πείσει τους εταίρους και το ΔΝΤ ότι μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «σήμερα, δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το δημόσιο από τον ιδιωτικό βίο. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή τους στα κοινά».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top