Προαναγγελία υποχώρησης για χρέος από Κατρούγκαλο: Δεν θα συγκρουστούμε, δεν μας συμφέρει!

Ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας

Ως προαναγγελία υποχώρησης σε Σόιμπλε και Λαγκάρντ, που θέλουν να μεταθέσουν τη συζήτηση για το χρέος στο μέλλον, αναφορικά με το χρέος, ερμηνεύεται η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε ρήξη γιατί δεν τη συμφέρει.

«Η λογική μας είναι ότι δεν θέλουμε να συγκρουστούμε, δεν θέλουμε να έχουμε ρήξη για τον απλό λόγο ότι οποιαδήποτε ανωμαλία δημιουργεί προσχώματα στην ομαλή εξέλιξη της οικονομίας, η οποία είναι σε σαφή ανοδική τροχιά. Δεν έχουμε την πρόθεση να διακόψουμε την ανοδική τροχιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε κανένα από τα εθνικά μας δίκαια» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στον Real FM.

Ο ίδιος, είπε με νόημα πως η θέση της κυβέρνησης «είναι αυτή που δεν θα δημιουργήσει πρόσθετε αβεβαιότητα» και ξεκαθάρισε πως «θεωρούμε ως θετικό δεδομένο, το οποίο προσανατολίζει την ελληνική οικονομία σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης που ήδη επιβεβαιώθηκε το πρώτο τρίμηνο, την εκταμίευση της δόσης».

«Η δόση θα εκταμιευθεί. Γιατί πιεζόμασταν τις άλλες φορές και ήμασταν δεκτικοί σε πολιτικούς εκβιασμούς; Ακριβώς διότι αν δεν παίρναμε την εκάστοτε δόση, τότε υπήρχε άμεσα ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας. Τώρα που δεν υπάρχει άτακτη χρεοκοπία, βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει πρόβλημα για την ελληνική αγορά, για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Αλλά, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο στις αγορές και την έξοδο από επιτροπεία, πρέπει να έχουμε μία καθαρή λύση για το χρέος» σημείωσε.

Αναφορικά με τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα και το αν κινδυνεύει και η Ελλάδα, είπε: «Από την τρομοκρατία κανείς δεν είναι ασφαλής. Η Ελλάδα, πάντως, είναι από τις πλέον απομακρυσμένες χώρες όσον αφορά το ενδεχόμενο να εμπλακεί στον “πόλεμο” αυτό. Δεν φαίνεται, λοιπόν, να υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα. Είναι όμως αναγκαία η εγρήγορση για να περιοριστεί ο κίνδυνος αλλά να έχουμε και μέριμνα ώστε να παραμείνουν ανοικτές οι κοινωνίες μας, με έμφαση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top