ΚΑΥΤΟ δεκαήμερο ξεκινά για την κυβέρνηση ενόψει Eurogroup

Τα φτερά της κυβέρνησης κόβει ο σύμβουλος του Σόιμπλε

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Όπως όλα δείχνουν είναι εξαιρετικά αμφίβολη μια λύση κοντά στις διεκδικήσεις της Αθήνας, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να κρατήσει ζωντανό το αφήγημα για...  έξοδο στις αγορές, ακόμη και χωρίς την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.

Από αύριο Τρίτη ένα καυτό 10ημερο ξεκινάει για την κυβέρνηση. Θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις θα ενημερώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα φτερά της κυβέρνησης κόβει ο σύμβουλος του Σόιμπλε, Τις Μπίτνερ, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" χαρακτηρίζει περισσότερο ιδεολογικής φύσεως τη συζήτηση για το χρέος, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος είναι η συμμετοχή σε αυτό του ΔΝΤ.

Επίσης, ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του κ. Σόιμπλε τονίζει πως η Γερμανία δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανέναν (σ.σ.: εννοώντας το ΔΝΤ) στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Εξάλλου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συναντούσε “τεράστια εμπόδια” από την ομοσπονδιακή Βουλή.

Βολές κατά του γερμανού υπουργού οικονομικών εξαπολύει ο Πάνος Σκουρλέτης. «Στην ελληνική περίπτωση είναι έκδηλη πια η προσπάθεια κάποιων ακραίων κύκλων να επιβάλουν ένα άλλο μοντέλο στην Ευρώπη σήμερα»,είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν θα πρέπει  να υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο, μέσα από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει πάση θυσία μία δήθεν “επιτυχία”, να βρεθεί η χώρα με ένα μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. 

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό, αλλά και μήνυμα προς τους δανειστές να πράξουν το χρέος τους, έστειλε από την Λευκάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top