Ράγισε η Ντόρα αποχαιρετώντας τον Κ. Μητσοτάκη: Σήκω πάνω ψηλέ περήφανε πατέρα μου... Λίγο ακόμη!

«Που να βρω δύναμη τώρα να σ’ αποχαιρετήσω;»-Πρώτη ανάρτηση: 01-06-2017 15:45

«Σήκω πάνω ψηλέ περήφανε πατέρα μου. Λίγο ακόμη...»!

Με σπαρακτικά λόγια, με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρέτισε τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λίγο πριν τον αγκαλιάσει η κρητική γη και ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

«Είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια. Μα πάνω απ’ όλα οι φίλοι σου, που σταθήκαν δίπλα σου σε όλες τις μάχες στη ζωή σου, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Όλοι αυτοί που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είμαστε εδώ για να σου πούμε ευχαριστώ για την ανθρωπιά σου, τη λεβεντιά σου, την καλοσύνη σου, το περίσσευμα καρδίας που μας δίδαξες με το παράδειγμά σου. Σ’ ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπούμε την Κρήτη. Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να τιμάμε τις φιλίες μας , το λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας. Για την  πίστη σου ότι τελικά όλα θα πάνε καλά. Για τον τόπο πάνω απ’ όλα» πρόσθεσε με λυγμούς η κα Μπακογιάννη.

«Όταν σου είπα πριν λίγες μέρες ότι η χώρα δεν πάει καλά είπες να έχω πίστη στους Έλληνες. Πως εσύ τους ξέρεις και η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί. Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες να λυγίζουμε αλλά να μη σπάμε. Να πέφτουμε αλλά ξανασηκωνόμαστε. Σε ευχαριστούμε γιατί μας μπόλισες δύναμη. Που όμως τώρα να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω; Οι λέξεις δένουν κόμπο στο λαιμό και με πνίγουν,. Είμαι ίσως η πιο ακατάλληλη να μιλάω αυτή την ώρα. Στέκομαι όμως όρθια στη γη που τόσο αγάπησες και προσπαθώ στην περηφάνεια μου για σένα να βρω την αντοχή» είπε με εμφανή προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στη συνέχεια, με φωνή που παλλόταν η Ντόρα συγκλόνισε με τα λόγια για τον πατέρα της: «Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Ησουν εδώ για όλους μας. Για τη μάνα μου. Για μένα. Για μας. Ψηλέ περήφανε πατέρα μου… σήκω πάνω! Σήκω πάνω γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμη. Ίσα να μας βγάλεις πάλι στο ξέφωτο. Σήκω πάνω γιατί άδειασε ο τόπος και θα μείνουν τα βουνά απερπάτητα. Σήκω πάνω γιατί έχουν έρθει φίλοι πολλοί και δεν πάει να τους πω πως απόθανες. Σήκω πάνω γιατί θα χαράξει και δεν θα ΄σαι».

Με το που ολοκλήρωσε τα λόγια της, η Ντόρα Μπακογιάννη κυριολεκτικά κατέρρευσε και χρειάστηκε να την κρατήσει ο επί δεκάδες χρόνια φύλακας-άγγελος του πατέρα της, Μανούσος Γρυλλάκης.

Δίπλα της ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αδερφές της, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, δάκρυζαν από συγκίνηση. Έσπευσαν να πάρουν μια αγκαλιά την αδερφή τους και να της πιάσουν το χέρι.

Λίγο μετά, η σορός του τελευταίου των μεγάλων πολιτικών έφυγε -τυλιγμένη με την ελληνική σημαία- για την τελευταία της κατοικία στους ώμους βρακοφόρων και υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων και της ιαχής «Αθάνατος»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top