ΒΟΜΒΕΣ από Γερμανό της Επιτροπής Σοφών και παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτή: Το αληθινό χρέος της Ελλάδας είναι μόνο 91% του ΑΕΠ!

Λαρς Φελντ: Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους

ΒΟΜΒΕΣ από Γερμανό της Επιτροπής Σοφών και παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτή: Το αληθινό χρέος της Ελλάδας είναι μόνο 91% του ΑΕΠ!

Βόμβες για το ελληνικό χρέος έριξαν ο Πολ Καζαριάν και Λαρς Φελντ.

Ο μεγαλύτερος αμερικανός επενδυτής ελληνικών ομολόγων, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners τόνισαν στη Süddeutsche Zeitung πως το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λάθος τρόπο και είναι… το μισό!

«Σύμφωνα με τον Καζαριάν, αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180 αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός αυτός δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά λαμβάνει υπόψη και τα χαμηλά επιτόκια, την ωρίμανση και την έναρξη αποπληρωμής των δανείων» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Παρόμοια άποψη υποστήριξε και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των πέντε σοφών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική.

«Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top