Το συγκινητικό αντίο του Κυριάκου στον επικήδειο: Εσύ κόνταινες για να ψηλώνω εγώ πατέρα…

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι καπετάνιος της μοίρας του και αφέντης της ψυχής του»-Πρώτη ανάρτηση:31-05-2017 17:00

Σε στιγμές  της οικογενειακής ζωής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και στην πολιτική του παρακαταθήκη  αναφέρθηκε στον επικήδειο για τον πατέρα του, συγκινημένος  ο γιος του και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,  εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο του, στην εξόδιο ακολουθία  που τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Αφού αναφέρθηκε στις βόλτες που έκαναν με το μετρό στο Παρίσι, όταν ήταν παιδί και ο πατέρας του ήταν πολιτικός  εξόριστος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ανέφερε:  «Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι όταν ήμασταν εξόριστοι. Καθώς μεγάλωνα δεν είχες χρόνο να διαθέσεις. Είχες την γενναιότητα να κονταίνεις εσύ, έτσι ώστε να ψηλώνω εγώ, για να μην πέφτει βαριά η σκιά σου πάνω μου... »

 Όσον αφορά την πολιτική του διαδρομή του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ:

«'Οποιος θα ήθελε να σε γνωρίσει θα έπρεπε να δει που είναι ο τάφος σου. Χρειαζόσουν μόνο τη Μαρίκα σου και τα Λευκά Όρη που περπατούσες με την κατσούνα σου. Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από συμπληγάδες. Μιας γενιάς που τίποτα δεν ένιωθε αδύνατο ή ακατόρθωτο. Σήμερα που η Ελλάδα περνά από τους Λαιστρυγόνες και του Κύκλωπες, τα λόγια σου δεν είναι να μας θυμίζουν «αν». Ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω, η ιστορία δεν γράφεται με αν. Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως και συ».

«Θα’ ρθει η ώρα που θα φύγουν τα δάκρυα από τα μάτια μας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι καπετάνιος της μοίρας του και αφέντης της ψυχής του»  τόνισε ακόμη. «Aς είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον υποδεχθεί. Καλό σου ταξίδι» κατέληξε στον επικήδειο, συγκινημένος και με  τρεμάμενη φωνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον πατέρα του.    

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top