Η κίνηση που συγκίνησε τον Κυριάκο: Ο Γλέζος χτύπησε το κουδούνι για να συλλυπηθεί – Κρατούσε ένα γράμμα

Έδωσε και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην Ντόρα Μπακογιάννη

Η κίνηση που συγκίνησε τον Κυριάκο: Ο Γλέζος χτύπησε το κουδούνι για να συλλυπηθεί – Κρατούσε ένα γράμμα

Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχθηκε η οικογένεια Μητσοτάκη την Τρίτη, μόλις ένα 24ωρο μετά το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Μανώλης Γλέζος επισκέφτηκε την οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού για να συλλυπηθεί την οικογένειά του για την απώλεια.

Ο Μανώλης Γλέζος κρατούσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο παρέδωσε στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Επίσης παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος, έστιν εκείνος ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (σ.σ ακοινώνητος , ανόσιος και απάτρις είναι αυτός που τον φρικιαστικό εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά συγκινημένος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σύστησε στην μικρή κόρη του Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: ««Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top