Δεσμεύονται τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου!

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών/ Πρώτη ανάρτηση: 22-05-2017 18:07

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, μετά από αίτημα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, δεσμεύονται τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Παπαντωνίου.

Η δέσμευση διατάχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχομένως δωροδοκίες από εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και της προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα και από που προέρχονται τα χρήματα στις καταθέσεις του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς και τα τιμήματα που καταβλήθηκαν για την αγορά ακίνητης περιουσίας από τον πρώην υπουργό. 

Η δέσμευση περιλαμβάνει το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε, πριν από λίγες μέρες, έφοδος στο σπίτι και στο γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου κατά την οποία κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή αλλά η δέσμευση δεν επεκτείνεται σε πιθανά ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες του εξωτερικού.

Κομβικής σημασίας θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ήδη έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top