Η θερμή χειραψία Παυλόπουλου- Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη!

Ο ΠτΔ συμμετέχει στη Σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Προκόπης Παυλόπουλος όπου συμμετέχει στη Σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αντάλλαξε θερμή χειραψία.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ισχυρό μήνυμα διαχρονικής υποστήριξης της Ελλάδας στο έργο του ΟΣΕΠ, κατά την ομιλία του.

Ακόμη, τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρεί στενούς δεσμούς αιώνων με τους λαούς της περιοχής, καθώς υπήρξε από το 1992 ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού και σταθερός υπέρμαχος της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, η Ελλάδα ευνοεί και στηρίζει όλες τις θεσμικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ενίσχυση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της δράσης του ΟΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην ενίσχυση του ΟΣΕΠ η οποία πρέπει να κατατείνει και στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των κρατών.

«Έως την επίτευξη του στόχου αυτού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε στις επιμέρους ιδιαιτερότητές μας να διευρύνουν τις μεταξύ μας αποστάσεις», τόνισε κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top