Νέα βέλη Βαρουφάκη: Όταν είχα δει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έβγαζα ατμούς! Ήταν ανοησίες

Ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του είπε ότι δεν θα εφαρμοστεί

Νέα βέλη Βαρουφάκη: Όταν είχα δει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έβγαζα ατμούς! Ήταν ανοησίες

Νέα βέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον Σκάι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ευθέως ότι όταν είχε δει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβγαζε… καπνούς!

«Έβγαζα ατμούς από τα αυτιά μου, δεν ήταν κόσμια αυτά που έλεγα. Ήταν ανοησίες» είπε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως εκείνη την περίοδο το είχε αποδομήσει γράφοντας ένα άρθρο με τίτλο «Δάκρυα και αίμα».

Ο ίδιος, είπε ότι «όταν έγραψα αυτό το άρθρο θεωρούσα ότι η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε τελειώσει» και πως σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό του είχε ξεκαθαρίσει: «Αν θες να βοηθήσω, πριν καταθέσετε οικονομικό πρόγραμμα, θα μου το δώσετε».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως έλαβε πιο μετά τηλεφώνημα από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «σαν να μην έτρεχε τίποτα» και του είπαν: «Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά αν γίνουμε κυβέρνηση σε θέλουμε υπουργό Οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεσμεύεσαι από το πρόγραμμα του κόμματος».

«Τον Νοέμβριο μου έδωσαν να καταλάβω ότι δέχονται ότι ήταν λάθος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήμαστε σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και συζητάγαμε ολόκληρο το βράδυ, έγινε πλήρης αποδοχή της κριτικής που είχα κάνει» υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top