ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα για Παιδεία: Προχειρότητα και απαξίωση

«Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο Υπουργός Παιδείας από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του διαρρέει»

ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα για Παιδεία: Προχειρότητα και απαξίωση

«Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει την προχειρότητα των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση αλλά και την διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «πρωθυπουργική απαξίωση της παιδείας μας».

«Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο Υπουργός Παιδείας από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του διαρρέει είτε δημοσιογραφικά είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή. Τις υποσχέσεις και τις δήθεν δεσμεύσεις τους δεν τις πιστεύει πια κανείς» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

«Ακόμη χειρότερος ο συμβολισμός της επίσκεψης του κ.Τσίπρα. Επιλέγει πάντα το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει την εκστρατεία παραπλάνησης της κοινωνίας από την σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος επιβάλλει με το δεύτερο δικό του μνημόνιο που έχει τη δική του υπογραφή. Δείχνει έτσι πόσο υπολογίζει την παιδεία, την αγωνία των μαθητών και το μέλλον των νέων παιδιών. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που μοναδικό του μέλημα ήταν να οργανώνει καταλήψεις και να παρακινεί σε ανυπακοή. Και από έναν Πρωθυπουργό που αξιολογούσε δήθεν τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας με άριστα 10 και μετά τον απέπεμπε» συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν μπορεί να υπολογίζει η νέα γενιά και η Ελλάδα σε όσα άκουσε σήμερα. Γιατί η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από την πολιτική της στην Παιδεία κάθε έννοια που αφορά την αξιοκρατία, την ποιότητα και την αριστεία. Γιατί η κυβέρνηση εγκαθιδρύει μια μαζική εκπαίδευση χαμηλής ποιότητας. Ενώ την ίδια ώρα επιβάλλει τον πλήρη κομματικό έλεγχο της εκπαίδευσης και μάλιστα αντισυνταγματικά όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Δεν θα σταματήσουμε να καλούμε αυτήν την κυβέρνηση σε πραγματικό, ειλικρινή και με ευρείες συναινέσεις διάλογο σε θέματα που αφορούν στην προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top