Τζανακόπουλος: Θέλουμε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Τζανακόπουλος: Θέλουμε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Ο οδικός χάρτης αυτήν τη στιγμή, περιλαμβάνει την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έτσι ώστε οι θεσμοί στη συνέχεια να γράψουν την έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου και εκεί θα μπει και τυπικά η σφραγίδα της ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας» είπε στον Real FM o Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή, παράλληλα, θα συζητούνται όλο αυτό το διάστημα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να καλυφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το χρέος. Ευελπιστούμε ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει μία συμφωνία ως προς και αυτό το πεδίο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης  που αποτελεί την εγγύηση για επιτυχημένες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι του 2018, που η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει αναχρηματοδοτεί το χρέος της, χωρίς τη στήριξη από τον επίσημο τομέα. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας να υπάρξει δοκιμαστική έξοδος στις αγορές. Τον ακριβή χρόνο δεν μπορώ να τον προεξοφλήσω».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «μετά από επτά χρόνια αξιολογήσεων και τριών προγραμμάτων, είναι η πρώτη φορά που μία αξιολόγηση κλείνει με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, δηλαδή, χωρίς να υπάρχει δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί με παραπάνω λιτότητα. Επομένως, ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος θεωρούμε ότι αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top