Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς με ανάλυση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Ποια θα είναι τα θέματα συζήτησης του νέου γύρου διαπραγμάτευσης - 16:47 Πρώτη ανάρτηση

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς με ανάλυση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δανειστών και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με στόχο να αφαιρεθούν τα «αγκάθια» που δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα το κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως είχε γράψει νωρίτερα το star.gr  

Στη εν εξελίξει συνάντηση, η  ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε ανάλυση του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ για το 2016.

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο θα εξεταστεί τι μερίδιο από αυτό είναι μόνιμο και επαναλαμβανόμενο τα επόμενα έτη και τι είναι έκτακτο, προκειμένου να υπολογιστεί η θετική επίπτωση το 2017 και το 2018.

Η συζήτηση αφορά ουσιαστικά ποια και πόσα απο τα μέτρα είναι μόνιμα και ποια μη επαναλαμβανόμενα, απο το πρωτογενές του 3,9%.

Αν τα μόνιμα είναι κάτω απο 3,5% τότε υπάρχει ορατός ο κίνδυνος για επιπλέον μέτρα  απο το 2018! 

Η ίδια πηγή ανέφερε σχετικά  με τα  χρηματοοικονομικά ότι  θα συζητηθούν και νέα ζητήματα που έθεσε ο ΔΝΤ, όπως επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια.

Επιθυμία της Αθήνας είναι να κλείσει ο κύκλος των επαφών και διαπραγματεύσεων την  Κυριακή, ενώ η πλευρά των δανειστών δεν αποκλείει να μείνουν μέχρι την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών είναι:

16.00 Δημοσιονομικά

18.30 Χρηματοπιστωτικά

19.30 Εργασιακά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top