Βαρύς ο λογαριασμός της συμφωνίας: Περικοπές στις συντάξεις και άλλες 4 επώδυνες ρυθμίσεις

Περιλαμβάνει ακόμη και άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές!

Βαρύς αποδεικνύεται  ο λογαριασμός της συμφωνίας, στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς που ξεκίνησε πάλι από σήμερα στην Αθήνα.  

Όπως μετέδωσε από το Χίλτον ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα, στα κείμενα αυτά υπάρχουν 5 παρεμβάσεις των θεσμών σε ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα:

  1. Στις συντάξεις προβλέπεται κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αλλά με ένα πλαφόν στη μείωση της κύριας σύνταξης, ώστε να μην ξεπερνά το 22%. Αν από αυτή την μείωση δεν προκύψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ, τότε θα κοπούν και επικουρικές συντάξεις.
  2. Στα εργασιακά, δεν θα γίνει καμία βελτίωση μέχρι τον Αύγουστο του 2018, ενώ θα καταργηθεί το «βέτο» του υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις.
  3. Στο ζήτημα της ενέργειας,  θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  4. Στις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπεται η πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε ΔΕΗ-ΕΛΠΕ-«Ελευθέριος Βενιζέλος» και ΔΕΠΑ.
  5. Το «κερασάκι» είναι ότι προς έκπληξη  αρκετών προβλέπεται και το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές!  Πάντως,  το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρείται ακόμη «ανοιχτό» στη  διαπραγμάτευση και ενδεχομένως αν το κουαρτέτο  πάρει όλα τα άλλα να κάνει πίσω σε αυτό.                       
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top