ΝΔ: Άλλη μία επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ, χάσαμε 1 δισ. ευρώ από τον Τουρισμό το 2016

«Ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο»

ΝΔ: Άλλη μία επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ, χάσαμε 1 δισ. ευρώ από τον Τουρισμό το 2016

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα έσοδα από τον Τουρισμό εξαπολύει η ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για απώλεια εσόδων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ το 2016.

«Όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σημείωσαν πτώση κατά 6,5%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων κατά 919.000.000 ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την οριστικοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαβάζει τους αριθμούς όπως τη συμφέρουν και προσθέτει: «Δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό, δεν το διαμορφώνει η δική της ''δημιουργική'' λογιστική στα νούμερα των αφίξεων, αλλά τα έσοδα. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο τουριστικό μας προϊόν, καθώς και η απουσία επενδυτικού πλαισίου, έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού».

Καταλήγοντας, ο κ. Κόνδολας τονίζει πως «ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο. Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top