Νέο αντάρτικο Σκουρλέτη: Να μη δεχθούμε τα Μνημόνια ως μονόδρομο

Σκληρή επίθεση σε ΝΔ για ΔΕΗ: Είναι βαποράκια συμφερόντων – Αιχμές και για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το κόμμα

Νέο αντάρτικο Σκουρλέτη: Να μη δεχθούμε τα Μνημόνια ως μονόδρομο

Το λάβαρο της… επανάστασης κατά του Μνημονίου σήκωσε για άλλη μία φορά ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Από τον Ιανουάριο του 2015 η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις» είπε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε τους δανειστές πως «έρχονται με ακραίες προτάσεις και προθέσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «δεν θα πρέπει να δεχθούμε ως μονόδρομο τα μνημόνια» και υπογράμμισε πως «θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης». Ο ίδιος, μάλιστα, δεν δίστασε να αναρωτηθεί «άραγε, θα τα καταφέρουμε;», για να συμπληρώσει πως «δεν υπάρχουν βεβαιότητες ως προς αυτό αλλά μόνο εκτιμήσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα», ενώ τόνισε πως κυβέρνηση έκανε έναν επώδυνο συμβιβασμό και επέλεξε «τη λύση με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία να μην πάμε σε βίαιη φτωχοποίηση».

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ για το θέμα της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς την «βαποράκι συμφερόντων» και επισημαίνοντας πως «μας ζητά να πουλήσουμε τη ΔΕΗ σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της αξία, γι΄ αυτό είναι επικίνδυνη». Παράλληλα, κατηγόρησε για ακόμη μία φορά την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε».

Ο ίδιος, άφησε αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση στο κόμμα μας και από τον τρόπο που διαμορφώνει την πολιτική του».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα όσα αιχμηρά είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τον Μπελογιάννη, λέγοντας ότι «έκανε ακραίο αντικομμουνιστικό κήρυγμα» και ζητώντας την παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top