Την θλίψη τους για τον θάνατο Γιατράκου εξέφρασαν Μητσοτάκης, Αβραμόπουλος, Καμίνης

Τι αναφέρουν στις δηλώσεις τους

Την θλίψη τους για τον θάνατο Γιατράκου εξέφρασαν Μητσοτάκης, Αβραμόπουλος, Καμίνης

Την θλίψη τους για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αθηναίων Νίκου Γιατράκου, εξέφρασαν  ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.   

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:   

 «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Νίκου Γιατράκου.

 Υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση θέσεις και δράσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων και προσέφερε πολλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του.

 Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Αβραμόπουλος:  Ζήσαμε μαζί στιγμές δημιουργίας

Με αφορμή επίσης τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αθηναίων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, επί της θητείας του οποίου ο εκλιπών είχε διατελέσει αναπληρωτής δήμαρχος, προέβη από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται, στην ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Νίκου Γιατράκου, πρώην Δημάρχου Αθηναίων, εξαίρετου δημόσιου άνδρα και καλού και έμπιστου φίλου και συνεργάτη για τα χρόνια που ήμασταν μαζί, υπηρετώντας  την Πόλη των Αθηνών.

Ο Νίκος Γιατράκος, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πρωτεύουσας της Ελλάδος και των πολιτών της.

Ήταν υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, ευθύνης και κύρους.

Τα οκτώ χρόνια που ήμασταν μαζί, συνεισέφερε με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην επιτυχία της αποστολής μας και τίμησε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη μου, ως Αναπληρωτής Δήμαρχος.

Ζήσαμε μαζί στιγμές δημιουργίας και είδαμε την Πόλη των Αθηνών να ανακτά το κύρος της, να αναβαθμίζεται θεσμικά, να προσφέρει κοινωνικό και πολιτισμικό έργο, να εμπεδώνει τη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια και να επιτυγχάνει την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Έργο, το οποίο σφραγίστηκε  με την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Αυτό το έργο και τις όμορφες δημιουργικές στιγμές, τις μοιραστήκαμε με τον Νίκο Γιατράκο, τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό, αναγνώριση και βαθιά ειλικρινή αισθήματα θλίψης.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι θα τον κρατούμε πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά μας».

Συλλυπητήρια και από Καμίνη

Την θλίψη του  εκφράζει και ο Δήμος Αθηναίων για τον θάνατο του πρώην δημάρχου. Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια».

               

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top