Η προθεσμία του Eurogroup χάνεται, η «πολιτική διαπραγμάτευση» ξανάρχεται…

Δεν επιστρέφει ούτε τώρα η τρόικα

Σε διαρκείς επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα σε ανώτατο επίπεδο, για να βρεθεί λύση, στοχεύει το Μαξίμου, ανασύροντας το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης, την ώρα που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να βγει λευκός καπνός ούτε στο eurogroup της Παρασκευής.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται απο τις έδρες των θεσμών, η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για καθυστερήσεις μιλάει και το Βερολίνο μέσω του εκπροσώπου της Άγκελα Μέρκελ, με την οποία αναμένεται να επικοινωνήσει  ο Αλέξης Τσίπρας,  ενώ παρεμβάσεις στήριξης αναμένει η Αθήνα απο τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ  και τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ που θα βρίσκονται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

 «Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μια δύσκολη απόφαση ή θα πρέπει να την πάρει και να κλείσει η αξιολόγηση ή αν κρίνει ότι δεν μπορεί να την πάρει πρέπει να κάνει αμέσως εκλογές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης στον Real Fm.   

 «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πείσει το κόμμα του, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει»  τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η κόντρα με τον Γιάννη Στουρνάρα

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση τροφοδοτεί καθημερινά το σενάριο της υπονόμευσής της απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ στο ίδιο πλάνο βάζει και τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Απαράδεκτο αυτό που κάνει δεν σέβεται τη θεσμική του θέση» υποστήριξε ο υπουργός  Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Τη σκυτάλη στην κόντρα πήραν βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση κάνοντας λόγο για αναξιοκρατικές προαγωγές στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Είναι αποκλειστική ευθύνη της ανεξάρτητης ΤτΕ  βάση  της συνθήκης και κανενός άλλου. Σε κάθε περίπτωση έγιναν με αξιοκρατικότατο τρόπο που δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση» απάντησε  η ΤτΕ.    

Όσο για το βαρύ πακέτο μέτρων,  ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές γνώριζαν, όταν ξαναψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top