Tσίπρας: Η συμφωνία για το χρέος όρος για την εφαρμογή των μέτρων

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου καθώς οι θεσμοί ψαλιδίζουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας ακόμη και σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας βάζει ως όρο για την εφαρμογή και όχι την ψήφιση των μέτρων, τη συμφωνία για το χρέος.

«Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 και αυτό μόνο εάν εν τω μεταξύ υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», σημείωσε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Καλό μήνα και Χρόνια Πολλά στον Αλέξη Τσίπρα και στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις. Όσον αφορά την αξιολόγηση: Με αυτήν την κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, παρά τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών που ενόψει Πάσχα ετοιμάζονται για την μάχη του καφενείου.

«Αυτό εξαρτάται προφανώς από την τελική φάση και περαίωση της διαπραγμάτευσης στην οποία πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις του Γιάννη Στουρνάρα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης που τον κατηγορεί για προσωπικές φιλοδοξίες και πλήρη ταύτισή του με τους δανειστές.

«Στον τοίχο, εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας. Δεν θα ήθελα να πιστέψω εκτιμήσεις που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μία πορεία προς τον τοίχο», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Την ίδια ώρα, πηγές της ΤτΕ, σημειώνουν πως «ο διοικητής συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του όπως επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος».

Στο μεταξύ ακόμη μια δημοσκόπηση αυτή τη φορά της Palmos Analysis για την ιστοσελίδα TVXS, δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6% . Στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ η δημοκρατική συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 42,7% .

Ένα διανθισμένο βίντεο με αποσπάσματα δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα,  υπουργών της κυβέρνησης και ατάκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου επέλεξε η ΟΝΝΕΔ για να γιορτάσει την Πρωταπριλιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top