Πολιτική θύελλα από την αποκάλυψη του Star για τον «μποναμά Τσίπρα» που δόθηκε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Για συντροφικά μαχαιρώματα κάνει λόγο ο Μ. Μπαλαούρας – Καμία εξήγηση από την κυβέρνηση

Πολιτική θύελλα προκαλεί η αποκάλυψη του Star ότι εκτός απο χαμηλοσυνταξιούχους που τα είχαν μεγάλη ανάγκη, ακόμα και παχυλά αμειβόμενοι βουλευτές, επιχειρηματίες και εύποροι πολίτες, πήραν τον περασμένο Δεκέμβριο το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ (γνωστό και ως «μποναμάς Τσίπρα» !

 Το πρώτο όνομα που αποκαλύφθηκε είναι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα,   ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί άφωνη χωρίς να έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση.

Ο κ. Μπαλαούρας προσπάθησε να αιτιολογήσει την υπόθεση,  όπως  έγραψε νωρίτερα το Star, αλλά γεγονός αποτελεί,  ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα της κρίσης,  είναι χαμηλοσυνταξιούχος- βουλευτής, που παίρνει έκτακτο επίδομα 300 ευρώ.

Ο βουλευτής, που επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Star,  απέδωσε τη δημοσιοποίηση του γεγονότος σε «συντροφικά μαχαιρώματα», στον  συνδικαλιστικό φορέα της τράπεζας Ελλάδος όπου εργαζόταν.  

Όπως λέει  όταν αντιλήφθηκε το λάθος τον Ιανουάριο, μπορεί να μην ενημέρωσε την κυβέρνηση, επέστρεψε όμως τα χρήματα στα ταμεία ανέργων και αλληλεγγύης της τράπεζας . Ο πρόεδρος του Συλλόγου πάντως δήλωσε ότι το έκανε, αφού τον κατήγγειλαν προηγουμένως!  

Η προβληματική, όπως αποδεικνύεται διάταξη νόμου οδήγησε χιλιάδες μη δικαιούχους που έπαιρναν μέρος της σύνταξης  γιατι έχουν παράλληλες δραστηριότητες  - παρότι έχουν τεράστια εισοδήματα -  να πάρουν το επίδομα που έπρεπε να πάρουν μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτω των 850 ευρώ. Κι αυτό διότι δεν βγήκε ποτέ εγκύκλιος που να προσδιορίζει εισοδηματικά κριτήρια και τεκμήρια.

 «Χιλιάδες μη δικαιούχοι πήραν το επίδομα, ακόμα και αυτοί που είχε ανασταλεί η σύνταξη γιατι δούλευαν και έβγαζαν πολλά χρήματα» δήλωσε ο  πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος  Κουτρουμάνης.

24 ώρες πάντως μετά την αποκάλυψη του Star,  η κυβέρνηση δεν εχει δώσει καμία επίσημη απάντηση για το πόσοι μη δικαιούχοι πήραν τελικά το βοήθημα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  κατέφυγε σε ειρωνείες και απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Σπύρου Δημητρέλλη.   

Το θέμα πάντως ξεσήκωσε θύελλα.  με τον βουλευτή της ΝΔ Ν. Μηταράκη να δηλώνει ότι  «το πήραν μη δικαιούχοι» ενώ η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ε. Χριστοφιλοπούλου σχολίασε: «Ούτε τα ψίχουλα δεν μοίρασαν σωστά, τα σπατάλησαν».

«Η περίπτωση Μπαλαούρα επιβεβαιώνει όσα καταγγέλλαμε και πως έμειναν απέξω άνθρωποι που τα είχαν ανάγκη να τα πάρουν» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς.   

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top