Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής για επανεκκίνηση της οικονομίας

Σειρά συναντήσεων στη Μάλτα με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Μητσοτάκης σε Τουσκ: Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής  για επανεκκίνηση της οικονομίας

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στη Μάλτα, ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Tusk για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας,  εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρίστο Στυλιανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό,  ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα για τα οποία ανέφερε ότι είναι δυστυχώς, πολύ συχνά, απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Sebastian Kurz. Συζητήθηκε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αυστρία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Mariano Rajoy και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top