Μητσοτάκης στο Συνέδριο του ΕΛΚ στη Μάλτα: «Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί στις αυλές των σπιτιών μας»

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε ανάπτυξη και δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ

Μητσοτάκης στο Συνέδριο του ΕΛΚ στη Μάλτα: «Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί στις αυλές των σπιτιών μας»

Την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός στην Ευρώπη με σύγχρονες αντιλήψεις και όχι με προσφυγή σε παλιές συνταγές, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους συνέδρους της πολιτικής οικογένειας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία ο λαϊκισμός θα ηττηθεί με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και με πυξίδα την αλήθεια.

«Οι απειλές του λαϊκισμού και του εθνικισμού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες λύσεις, με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν μας, με χαμογελαστές οικογενειακές φωτογραφίες και βαρύγδουπες δηλώσεις. Πρέπει να αναλάβουμε τον έλεγχο τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής ατζέντας. Και να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί η περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι προς όφελός τους.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε ανάπτυξη και δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς κινδύνους […]. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας μας. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση».

Ωστόσο, επεσήμανε: «Η μάχη για το κοινό μας μέλλον δεν θα δοθεί μόνο στα ευρωπαϊκά fora, στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί στις αυλές των σπιτιών μας.  Από τα ίδια τα κράτη – μέλη της Ένωσης. Η ιδιοκτησία μιας εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αλλάξουμε τον πολιτικό διάλογο.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφερε στην εξουσία μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Θα είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που θα αποδείξουν στην πράξη ότι η πολιτική της αλήθειας, της ικανότητας, της λογικής και της μετριοπάθειας μπορεί να επικρατήσει και πάλι.

Και αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πάντοτε στην πρώτη γραμμή του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς αυτό εισέρχεται στην πιο φιλόδοξη φάση του».

Στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ε.Λ.Κ. ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Επίσης, είχε συνάντηση με τον κ. Λουλζίμ Μπάσα, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και Αρχηγό της Αλβανικής Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top