«Άναψε φωτιές» ο Πιτσιόρλας στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ

Ζήτησε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της COSCO ο υφυπουργός Οικονομίας - Πρώτη ανάρτηση 17.21

Να μεταβληθεί σε κέντρο επενδύσεων η ΔΕΗ, όπως έγινε με το λιμάνι του Πειραιά και την παρουσία της COSCO,  ζήτησε ο  υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προκαλώντας νέα αναταραχή στο  εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για το ίδιο ζήτημα. Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε επίσης ότι «στη χώρα και σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού, την οποία πρέπει να υπερβούμε».  

Για τη ΔΕΗ ανέφερε ακόμα ότι το κύριο θέμα είναι εάν η επιχείρηση θα παραμείνει ισχυρή, αν θα λυθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει και εάν η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης στον τομέα της ενέργειας.

Την  ίδια στιγμή πάντως, όπως έγραψε το star.gr , σε σημερινό του άρθρο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης  κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και  κάνει λόγο για «επίθεση, που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα», κατηγορώντας μάλιστα τους δανειστές  ότι προωθούν τα συγκεκριμένα συμφέροντα!  

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την ίδια ώρα με τον κ. Πιτσιόρλα, πήτε το μέρος του κ. Σκουρλέτη και ανάφερε:  «Καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης και αντιδρά αυτή τη στιγμή»,  προσθέτοντας ότι  «η κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Κόντρα ξέσπασε και με τη ΝΔ, με τον αντιπρόεδρό της Κ. Χατζηδάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να επιλέξει τις ιδιωτικοποιήσεις παραγωγικών  μονάδων συμφώνησε με την τρόικα  το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της  αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020, κάνοντας λόγο για «μοντέλο Φρανκενστάιν,  που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Ενδεικτικό των αναταράξεων που προκαλεί το ζήτημα της ΔΕΗ στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι  ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης προγραμμάτισε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, καθώς και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια περιφέρεια,  οι οποίοι αντιδρούν στην πώληση μονάδων της Επιχείρησης, ενώ συναντήθηκε και με την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. 

Ο Γιώργος Σταθάκης μετέφερε στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την πίεση των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τους είπε :

-Πως αρχικά, ενώ δεν υπήρχε θέμα με τα ενεργειακά, αυτά μπήκαν ψηλά στην ατζέντα, άρα είναι προαπαιτούμενο για να κλείσει η αξιολόγηση

- Οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στο να αποτραπεί προς το παρόν η πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών.

Σκληρή είναι η απάντηση  των εργαζομένων, ενώ  ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος  Θεοδωράκης ζήτησε  να έρθουν σοβαροί επενδυτές να αναλάβουν τις μονάδες,  με στόχο την μείωση της επιβάρυνσης στους  καταναλωτές. .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top