Πολάκης: Ελέγχθηκαν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου και ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους

Η σύσκεψη με τους γιατρούς του νοσοκομείου ήταν κλεισμένων των θυρών... παρόλα αυτά οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές

Πολάκης: Ελέγχθηκαν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου και ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους

Το νοσοκομείο Ζακύνθου επισκέφθηκε σήμερα ο Παύλος Πολάκης, όπου επί περίπου τρεις ώρες είχε σύσκεψη με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και το επιστημονικό προσωπικό.

Η σύσκεψη ήταν κλεισμένων των θυρών, παρόλα αυτά όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του κ. Πολάκη και γιατρών του νοσοκομείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά την έξοδο του, από την σύσκεψη, επεσήμανε ότι «το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το γενικό λογιστήριο του κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

«Όσον αφορά στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το θλιβερό περιστατικό που έγινε τέλη Νοεμβρίου και όλη την διαδικασία που έγινε μετά έχω να πω επίσημα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και της διοίκησης του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να μπορέσει να γίνει ασφαλής επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων» δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο θάνατο μιας 41χρονης μητέρας, μετά από επέμβαση στο πόδι. Η γυναίκα προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top