ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ καυγάς στον αέρα του STAR! «Θα πάει φυλακή ο βρώμικος Τσίπρας» - «Φωνάζει ο κλέφτης»!

Για το θέμα των φαρμάκων και της Novartis - Ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Πουλάκη - Πρ. ανάρτηση: 14.01

Απίστευτη κόντρα είχαν στο αέρα της εκπομπής Live U του STAR ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Πουλάκης, στον απόηχο του πολέμου ανακοινώσεων του Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα για «δώρο» ύψους 65 εκατ. ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες.

Ο κ. Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε «βρώμικο» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε με το clawback και το rebate που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά εξασφάλιζε ότι «κανείς υπουργός δεν μπορούσε να παρέμβει».

«Γι’ αυτό και δεν τον άλλαξε η κυβέρνηση Τσίπρα δύο χρόνια τώρα. Άρα αν εγώ είμαι κακός, αυτοί είναι 2 φορές κακοί» είπε ο κ. γεωργιάδης, προσθέτοντας πως επί υπουργίας δικής του και τον κ. Βορίδη η Novartis είχε ζημιά 6 εκατ. ευρώ, ενώ πως επί υπουργίας Πολάκη και Κουρουμπλή κέρδισε 19 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, είπε πως το 2015 παρά το ότι το προβλέπει σαφώς ο νόμος, δεν εκδόθηκαν δύο δελτία τιμών για τα φάρμακα και η κυβέρνηση «δώρισε εκατομμύρια στη φαρμακοβιομηχανία καθώς οι ασθενείς πλήρωναν ακριβότερα τα φάρμακα».

«Αν έφταιγαν οι υπουργοί, θα τους είχαν διώξει. Άρα το δώρο στη φαρμακοβιομηχανία το έτος 2015 και ο λόγος που η Novartis και άλλες εταιρείες έβγαλαν έναν σκασμό λεφτά, είναι το ότι είναι βρώμικος ο Τσίπρας. Εμένα δεν θα με ξαναπιάσει στο στόμα του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία για όποιον φωνάζει δυνατά, τι προσπαθεί» είπε ο κ. Πουλάκης, από την πλευρά του, και πρόσθεσε: «Ελέγχεται η Novartis για σκάνδαλο στην Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ για χρηματισμό γιατρών και κρατικών λειτουργών; Ο κ. Γεωργιάδης προτελευταία μέρα που ήταν υπουργός Υγείας έκανε τη μείωση του 13% για φάρμακα υψηλού κόστους και γράφτηκε στις εφημερίδες -και δεν διαψεύστηκε- ότι η μόνη απαίτηση του ήταν να πάρει ο κ. Βορίδης την ιστορία των φαρμάκων».

«Απ’ όλη αυτή την ιστορία υπάρχουν 65 εκατ. ευρώ τα οποία χάθηκαν είτε από το Δημόσιο είτε από τους ασφαλισμένους. Ας κρατήσει ο κ. Γεωργιάδης τις φωνές» πρόσθεσε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και κάπου εκεί… άναψαν τα αίματα:

Γεωργιάδης: Μα δεν χάθηκαν: Κρίμα, κρίμα…

Πουλάκης: Θα φτάσει ο κόμπος πολύ βαθιά, πέρα και από τον κ. Γεωργιάδη.

Γεωργιάδης: Και στο τέλος θα μπει ο κ. Τσίπρας φυλακή!

Πουλάκης: Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Να είσαστε προσεκτικός!

Γεωργιάδης: Αν ακούει ο εισαγγελέας… Να απαντήσει ο κ. Πουλάκης για το 2015 (σ.σ.: το δελτίο τιμών φαρμάκων)!

Πουλάκης: Ο λαός το λέει πολύ απλά, “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”

Γεωργιάδης:  Πείτε όσες παροιμίες θέλετε… Εσείς φωνάξατε με το δημοσίευμα!

Πουλάκης: Όλα θα βγούνε, θα έρθει η ώρα. Κοιτάξτε να δείτε… μετά τη Siemens, τον Κήρυκα Χανίων, μετά τα πόθεν έσχες που κρύβονται, μετά τις επιχειρηματικότητες του Παπασταύρου, μετά τον Παπαντωνίου, θα βγει και η Novartis. Και όποιος κρατικός λειτουργός έχει ευθύνες, θα πληρώσει.

Γεωργιάδης: Απαντώ σε αυτά για να μην φανεί ότι το αποφεύγω, αν και για το 2015 ούτε ο ίδιος ούτε ο το Μέγαρο Μαξίμου απάντησαν. Λέει, λοιπόν, ότι χάθηκαν 65 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούν να χαθούν από το κράτος τα 65 εκατ. ευρώ γιατί υπάρχει το clawback, ενώ ούτε οι εταιρείες μπορούν να τα μοιράσουν μεταξύ τους γιατί υπάρχει το rebate. Aν ήθελα, εξάλλου, να χαρίσω σε μία εταιρεία 65 εκατ. ευρώ, οι άλλες δεν θα διαμαρτύρονταν; Το άλλο, με τον Βορίδη είναι αστειότητα. Έβαλα εγώ όρο για να δεχθώ να φύγω από το υπουργείο, να πάρει την αρμοδιότητα ο κ. Βορίδης; Μα τι ντροπές είναι αυτές;

Πουλάκης: Δεν απαντήσατε στη βασική ερώτηση: είναι ένα σκάνδαλο που ψάχνεται στην Ελλάδα και την Αμερική!

Γεωργιάδης: Ποιος σας είπε να μην ψάχνεται; Επί της πρώτης φοράς Αριστεράς, η Novartis κέρδισε 25 εκατ. ευρώ!  Αφού ψάχνεται η εταιρεία, να μην ψάξουμε και την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ; Ή θέλετε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ να μην τη ψάξουμε; Να μας ψάξουν 100 φορές αλλά λέω το εξής: όταν ανοιχτεί από έναν εισαγγελέα το θέμα και ερευνηθεί το γιατί δεν βγήκαν 2 δελτία τιμών το 2015, θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή.

Πουλάκης: Το σκάνδαλο έχει βαθιές ρίζες, θα ερευνηθεί και θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Γεωργιάδης: Με εσάς πρώτους που είστε μεγάλοι κατεργάρηδες!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top