Κατρούγκαλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Πάμε σε συμβιβασμό χωρίς παράλογες απαιτήσεις

«Το γεγονός ότι οι θεσμοί παρέμειναν στην Αθήνα σημαίνει ότι η συμφωνία είναι κοντά»

Κατρούγκαλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Πάμε σε συμβιβασμό χωρίς παράλογες απαιτήσεις

Την πεποίθηση ότι κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία εξέφρασε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το γεγονός ότι οι θεσμοί παρέμειναν στην Αθήνα σημαίνει ότι η συμφωνία είναι κοντά κι εγώ που βρίσκομαι στις Βρυξέλλες αυτή την αίσθηση αποκομίζω από ευρωπαϊκούς κύκλους» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για συμφωνία που θα βρίσκεται στο πνεύμα του συμβιβασμού «χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για προνομοθέτηση μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ για μετά το 2018».

«Ήταν αποφασισμένο να υπάρξουν μέτρα και αντίμετρα κι αυτό που αναζητείται τώρα είναι πως θα ισορροπήσουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό του 2018, καθώς το Ταμείο επιμένει ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Ωστόσο φαίνεται ότι το ΔΝΤ υποχωρεί από τους παραλογισμούς του παρελθόντος» εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τη διαπραγμάτευση οφέλη για τους ασθενέστερους.

«Θα πρέπει να έχουμε μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό άλλα προς το συμφέρον της χώρας και του λαού μας» πρόσθεσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «εκλογές τώρα σημαίνει άτακτη χρεοκοπία της χώρας, αφού δεν θα εφαρμοζόταν το πρόγραμμα και οι εταίροι δεν θα προχωρούσαν στη σύναψη νέου προγράμματος εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top